Sundhedbombe vs. sukkerbombe – hvem vinder?

Vi er taget en endagstur til Seattle, for at opleve fishmarket, vandet og stemningen i byen.

Da vi har set det meste af byen, sætter vi os en på en cafe for at få noget at drikke.
I menukortet er der en masse smoothies at vælge mellem.

Jeg ved at opfattelse hjemme i Danmark er, at smoothie i sig selv klinger af sundhed, men sådan er det desværre ikke altid, eller er det?

Smoothie med frugt og bær

Det kommer nemlig an på…

Smoothies kan være fantastiske, og jeg drikker det selv rigtig meget, og en af mine yndlings kan du finde opskriften på her.

I de smoothies jeg drikker, og de opskrifter jeg laver til dig, vil der altid være grøntsager i. Grøntsager giver masser af fibre, vitaminer og mineraler og så er de kaloriefattige i forhold til det, du får ud af dem.

Broccoli og spinat i smoothies lyder måske lige lovlig helse agtigt, men det kan faktisk smage rigtig godt, når du finder en balance mellem det grønne og det søde.

Der vil også altid være banan i for at give struktur og sødme, men…

De fleste smoothies du kan købe, og de fleste opskrifter du kan finde, så vil smoothies kun bestå af frugt.

At spise et stykke frugt om dagen er i min opfattelse sundt, du får fibre og vitaminer.

Når du blender det i en smoothie, vil du dog få en meget større mængde, og udover de gode ting som fibre og vitaminer, så får du også en ordentlig omgang frugtsukker, som påvirker dit blodsukker med en voldsom stigning.

Derfor ser jeg ikke frugtsmoothies som et sundhedsmirakel, og jeg tror, at rigtig mange snyder sig selv her. For du tror du træffer et sundt valg, men der er ikke kun en sundhedsbombe.

Det svarer til at spise M&Ms med peanuts, peanuts er egentlig sunde, men når du svøber dem ind i mælkechokolade, så ryger toppen af sundhedsværdien lige en tur.

Men men men, for der er et stort men og en vigtig pointe!

Er frugtsukker sundt eller usundt?

For hvis du tager frugtsmoothien i sig selv, så er det ikke en sundhedsbombe, MEN hvis alternativet er, at du bestiller en stor kage, så vil frugt smoothies faktisk være et bedre valg, fordi du netop får både vitaminer og mineraler– som du ikke gør i kagen.

Så sundhed handler altid om alternativer, hvad er alternativet og så vælg det der er lidt sundere… nogle gange!

Hvis du ønsker at tabe dig, så er sukkerfælderne et godt sted at starte. Du får mange tomme kalorie i sukker, dvs. kalorier uden at få noget for “pengene” – i hvert fald hvis du ønsker at tabe dig.

Jeg har lavet et sukkertrangskursus, hvor jeg kan hjælpe dig – læs mere her!

Så når du har lyst til kage, chokolade og is, hvad kan du så vælge for at være lidt sundere?

Skriv en kommentar