Sund æblekage – sukkerfri opskrift

Jeg har lavet en opskrift på en sund æblekage, som et alternativ til en klassisk æblekage. Du får en opskrift på en sund æblekage som er sukkerfri, glutenfri og lactosefri. Bunden er lavet ud fra rawfood konceptet, æblerne er bagt og sødet med kokospalmesukker – altså en kage som er meget bedre for dit blodsukker, men som stadig smager sødt og er perfekt til eftermiddagsbesøg. 

Sund æblekage – hvorfor?

Jeg har lavet opskriften, så du kan lave et alternativ, det betyder ikke at du aldrig må spise en klassisk æblekage, men det betyder, at du nu har et sundere alternativ, hvis du ønsker lidt mere sundhed eller oplever problemer med gluten eller lactose.

Den sunde æblekage er uden gluten, men gluten gør ikke nødvendigvis bagværk usundt, jeg har bare valgt at lave en raw bund, og rawfoodkonceptet er glutenfrit. Kagen indeholder intet raffineret sukker, i stedet har jeg brugt dadler og kokospalmesukker til at søde med. Det er stadig kilder til sukker, men du får også nogle vitaminer og mineraler, og kokospalmesukker påvirker blodsukkeret mindre end almindelig sukker.

En opskrift på en sund æblekage

Ingredienser 

Kageubund

150 g dadler (hvis de er hårde lægges de i blød i 15 min)

1,5 tsk kanel

1/2 vaniljepulver

50 g kokosmel

25 g kokosolie

100 g solsikkeker, blendes til mel (mandelmel kan også bruges)

Æbletopping

3 æbler

1 citron

50 g kokospalmesukker

50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde 

Dadlerne blendes til mos med 1/2 dl vand (jeg bruge en stavblender). Kokosolien smeltes i en gryde og solsikkenerne blendes til mel. Alle ingredienser til kagebunden røres sammen til en ensartet masse og fordeles i et fad eller kageform.

Æblerne skæres i tynde skiver. Æbler lægges i blod i citronsaft, revet citronskal og kokosmalmesukker, æblerne fordeles i et fad med bagepapir og bages ved 200 grader i 15 minutter.

Æblerne fordeles over kagen, chokoladen smeltes over et vandbad og hældes over kagen. Den sunde æblekage er nu klar til servering.

→ 6 GRATIS trin til at slippe din sukkertrang!

God fornøjelse!

Glade hilsner Julie

Julies opskrift på sukkerfri og glutenfri sund æblekage

Har du spørgsmål eller erfaringer med opskriften, så del meget gerne din kommentar herunder. Jeg vil elske at læse med og besvare dine spørgsmål 🙂 ♥

Skriv en kommentar