Hvor skal de store bøffer sidde?

Vi er stadig i Seattle, og her finder vi Veggie grill, en vegansk café. Når vi går og kigger efter grøntsagssteder, så ser vi også flere og flere muligheder.

Ligesom når du bliver gravid, så ser du gravide alle steder, det handler om, hvor du lægger fokus.

Vi opdager ret hurtigt den her Veggie café. Det viser sig, at Veggie grill er en kæmpe kæde med mange butikker i hele USA, og det kommer vi til at nyde godt af flere gange på turen. De har nemlig både mange siddepladser, men også mulighed for at man kan bestille som takeaway.

Inden du siger nej til veggiemad, så se her hvad Thomas har at sige. Det handler om store bøffer, og jeg kan kun, at sige jeg er enig.

 

Jeg taler meget om vegansk mad, og det gør jeg fordi jeg synes det giver mening i min opfattelse af sundhed. Jeg lever ikke selv vegansk, og jeg siger bestemt heller ikke, at den vej er den rigtige at gå for alle, men at se mulighederne i engang i mellem at fravælge kød, tror jeg der er mange fordele ved.

Jeg spiser selv både kød og æg, men mit kødindtag er begrænset. Når jeg er ude og har lyst til kød, så spiser jeg det.

Jeg tvivler på at min lyst til burger nogensinde forsvinder, men til gengæld tror jeg heller ikke på, at det er super sundt at spise hver dag.

Jeg bliver ofte spurgt, om jeg ikke er bange for ikke at få proteiner nok, og der må jeg bare sige nej, og det gør jeg overordnet af to grunde:

  1. Flere undersøgelse peger på at vores behov for protein generelt er overvurderet. Kroppen kan sagtens klare sig på meget mindre protein, end det vi generelt indtager i Danmark.
  2. Du kan sagtens få protein fra andre kilder en animalske, så hvis du stadig gerne vil have fokus på dit proteinindtag, men ønsker at skære ned på kødet, så kan du ligesom mig spise fisk, bælgfrugter, quinoa og humus.

For mig giver det rigtig god mening, måske det også gør for dig.

Det behøver ikke være så meget enten eller – enten så spiser jeg kød hver dag, eller også er jeg vegetar. Du kan starte med at spise kødfrit 1-2 gange om ugen og mærke forskellen.

Det tvinger dig til at tænke ud af boksen med din madlavning, og det tror jeg er sundt.

Du kan få hjælpe til inspiration og opskrifter her.

Det kan nemlig stadig være rigtig lækkert, her spiser vi grove salater med falafel, brød og humus til – lækkert og meget mættende.

Salat med grove grøntsager

Og til dig der bare synes jeg er åndsvag med min kødsnak, så bare rolig, der kommer mange andre tips som ikke kun handler om at spise kødfrit, så læs med i de næste dage blogindlæg.

Hvad er din største udfordring ved at skulle spise mindre kød? Familie, opskrifter eller hvad oplever du? Skriv en kommentar herunder, så kan jeg komme fifs og du kan høre andres erfaringer.

Skriv en kommentar