Burgerrestaurant udfordringen

Vi skal køre fra Grand Canyon mod San Fransisco, men vi har et stop i Sequoia national park med verdens største træer på vejen. Foran os venter 12 timers køretur, og med meget meget lange afstande mellem tankstationer og byer.

Sundhed i USA

Da vi kørte fra Las Vegas købte vi lægger morgenmad og juice med på vejen, men den sunde mulighed har vi desværre ikke, da vi kører fra Grand Canyon, derfor kører vi afsted, velvidende at det kan blive en udfordring at finde noget sundt på vores lange tur…

Og vi fik ret.

Vi kører i mange timer uden at møde noget på vores vej. Da vi bliver sultne, må vi stoppe ind det første sted vi møder.

Og det er ikke en hverken gastronomisk oplevelse eller et udvalg af sund lækker mad der venter på os.

Valget står mellem USA’ førende fastfood kæde med taco mad eller en fastfood burgerkæde.

I min opfattelse af sundhed, så er det altså ikke frit valg på 1. Hylde der venter på os. Nogle gange ér det bare ikke muligt at få et super sundt måltid, det gælder både USA, men det kan også hjemme i Danmark.

Så her vælger jeg alternativ-metoden.

At konkludere hvad sundhed egentlig er kan være sært, ja faktisk næsten umuligt – og det lyder måske mærkeligt, når det netop er det, jeg arbejder med til daglig.

MEN der hvor du kan vurdere sundhedsværdien, er ved at se på alternativet.

Hvis du går i Netto med lavt blodsukker og bare får lyst til at rive chokoladehylderne ned, så kan vi godt være enige om, at det ikke vil være et suuuuper sundt valg, men hvad så hvis du køber en muslibar i stedet – dét kan være et sundere valg, måske ikke dét sundeste, for du kunne også vælge et stykke frugt eller snack gulerødder, men når du står med lavt blodsukker blandt slikhylderne, så er sandsynligeheden for at du vælger gulerødderne meget lille.

Derfor tror jeg på at muslibaren vil være et meget bedre alternativ, for ellers var det chokoladehylden der ville få en tur.

Så du skal altid se på hvad mulighederne er.

Og nu står jeg i USA og skal netop tage det sundeste valg, ud fra de muligheder jeg har.

Vi vælger burgerbaren, og måske du tænker det er mærkeligt, men…

På burgerbaren har jeg mulighed for at vælge en bowl med hvide ris (ja ja brune ris ville være bedre, men desværre ikke en mulighed), grøntsgaer, kylling og teriyaki sovs. Ikke en kulinarisk oplevelse, men det føles trods alt bedre end en slasket burger. Tag ikke fejl, jeg elsker burger.. Når det er lavet ordentligt 🙂

Bowl med groentsager

Måske du kender det, når du er på farten i Danmark, for bare få år siden var der ikke skyggen af sunde muligheder, når du gik ind på en tankstation, og det er der stadig ikke den dag i dag.

Til gengæld er 7 eleven gået i spidsen og har fået mange sunde valgmuligheder, så der har du mulighed for både at vælge mættende salater og juice – husk det når du er på farten, mulighederne 🙂

Tænk i alternativer, så vil der altid være noget der er lidt sundere end andet.

Hvordan lever du sundt, når du er på farten? Del en kommentar herunder, så vi kan inspirere hinanden.

Skriv en kommentar