Burgermenu – tør du?

Og inden du løber skrigende bort, fordi jeg nu skal tale om vegansk mad, så hold lige ud lidt endnu.

Vegansk mad er plantebaseret mad, der er hverken kød, mælk, ost eller æg – alt kommer fra frugt, grøntsager, nødder, olie og kulhydrater.

Stik i mod det vi har hørt meget om de sidste 10 år, masser af kød, proteiner og ingen kulhydrater.

Inden jeg går videre, så vil jeg slå fast, at vi alle er individuelle, og det samme er vores opfattelse af sundhed. Der er endnu ingen klare forskningsresultater der entydigt peger i én retning. Undersøgelserne stritter i forskellige retninger, og jeg tror på, at du skal gøre op med dig selv, hvad sundhed er for DIG.

Vi kan inspirere hinanden, og det er netop det, jeg vil med dette blogindlæg.

Det behøver IKKE være et spørgsmål om enten eller!

Jeg tror på, at der er mange sundhedsfordele ved at spise mindre kød, du behøver hverken være vegetar eller veganer, men at tage en dag engang i mellem uden kød føles for mig sundt.

Og så behøver det ikke engang være kedeligt.

De store byer i USA er allerede langt fremme med vegetar- og veganske koncepter og faktisk er København også kommet godt med de seneste år.

Der er blandt andet 42Raw, Souls og Hafnia bar – det er bare nogle af de pup up steder, der er kommet frem de senere år.

Her midt i storbyen San Francisco er der også muligheder, man skal dog spærre øjnene op for at få øje på stederne.

I San Francisco finder vi en vegansk burgerbar, en burger lavet på stegt tofu i stedet for kød. Det lyder måske lidt kedeligt, men det var det absolut ikke, det var virkelig lækkert.

Burger uden kød

Hvad så med din mand, han siger han ikke kan blive mæt af det der kaninfoder?

Jeg kan give et eksempel fra min egen verden.

Jeg har haft Thomas med på mange veganske steder, og hver gang siger han: Wow man bliver virkelig mæt af mad uden kød. For Thomas har ligesom mange andre mænd haft en opfattelse af, ikke at kunne blive mæt uden kød, men sådan behøver det ikke at være – har Thomas i hvert fald fundet ud af, og det er ikke så lidt han er blevet hevet igennem.

Overbevisninger kan være stærke, men med små skridt kan de rykkes lidt, så hvis du har mod på det, så spis et måltid uden kød engang i mellem.

Så tør du kaste dig ud i et vegetarmåltid?

Du kan finde opskrifter her… hvis du tør 🙂

Skriv en kommentar