Afrejse dag – 21 timer på farten

Det er blevet afrejsedag og foran os venter 4 uger i USA – landet som mest af alt er kendt for overvægtige mennesker, kæmpe portioner mad, enorme mængder sukker og fastfood. På trods af USA’s usunde rygte, så har vi planer om, at komme hjem i samme fysiske form – uden at gå på kompromis med nydelse og livskvalitet.

Jeg er villig til at tage udfordringen op, og gøre et forsøg, selvom det kan virke umuligt i et land som USA. Jeg tror først og fremmest, at det handler om hvad livskvalitet og nydelse er for dig.

For at vi taler samme sprog, vil jeg starte med at definere hvad det betyder for mig og for min kæreste, som jeg rejser sammen med.

Thomas Dybro og Julie Retbøll Eriksson

Når jeg siger vores ferie også skal være nydelse, så handler det for mig også om at kunne spise en lækker is, prøve frozen yoghurt og spise lækre kager.

Det bliver altså en ferie, hvor det ikke handler om enten eller, det bliver en ferie, hvor der er plads til det hele, uden hverken af gå på kompromis med hyggedelen eller vores krops sundhed på den lange bane.

Du kan altså se frem til at læse en 4 ugers blog om, hvordan du lever sundt uden at gå på kompromis med livskvalitet og hygge. Bloggen tager udgangspunkt min kæreste Thomas’ og min rejse i USA, men du kan også bruge mine tips og erfaringer, når du er på farten i din hverdag, og synes det er svært at leve sundt og aktivt.

Det var introdelen, nu er vi klar til at hoppe ud i første dag – afrejse dagen.

Vi skal flyve midt på eftermiddagen, foran os venter en flyvetur på 11,5 time til Los Angeles, derfra har vi 4 timer til næste fly afgår til Las Vegas. Fra vi tager hjemmefra til vi lander på vores hotel går der 21 timer.

Vi har fravalgt flymad, vi skal altså selv købe alt, OG pga. sikkerhedsreglerne i lufthavnen, er det meget begrænset hvad vi må tage med igennem security, derfor skal vi købe mad til den lange rejse i lufthavnen.

Lad mig slå en ting fast: det er umiddelbart ikke det nemmeste, og det kender du måske selv når du er på farten, det kan være svært at finde noget sundt, dér hvor du er.

Men men men først og fremmest handler sundhed om hvad alternativet er, så målet må være at finde det der er mest sundt, og når det så er sagt, så ér der muligheder, HVIS du kigger godt efter, men de er ikke altid lige til at få øje på.

Tilbage til lufthavnen, hvor vi starter med at spise frokost. Vi spiser en sandwich fra Joe and the juice og drikker en grøntsagsjuice, så ved vi, at vi i hvert fald har fået lidt grøntsager.

Og så går jagten ind på sund mad, som er velegnet på en flyver.. Vi går frem og tilbage, kigger og leder..
Jeg prøver at finde det sundeste alternativ, det kræver et par ture frem og tilbage i lufthavnen, men det giver jo bare ekstra skridt på kontoen – ikke dårligt, når man skal sidde sidde de næste 12 timer, og jeg synes faktisk at løsningen bliver god.

Jeg optog det på en video, så her kan du se hvad det var vi endte med.

Jeg var tilfreds med valget, det smagte godt og var mange kokkehuer bedre end flymaden, som vi kunne have valgt.

Så når du er på farten, og vil træffe sundere valg, så find det sundeste alternativ – der er ofte flere muligheder når du retter fokus mod det.

Efter en laaaaang rejse og 9 timers tidsforskel, så hopper vi trætte og mætte i seng.

Jeg er spændt på de kommende dage, Las Vegas er 9 timer bagud, så jeg har forberedt mig på dage med jetlag, og er der noget der kan tricke min sult og mine madvalg, så er det hvis jeg ikke får sovet nok – spændende hvad dagene byder på. Jeg holder dig opdateret med næste tip i morgen 🙂

Hvis du har nogle kommentarer eller spørgsmål til sundhed på farten, så skriv dem meget gerne herunder, så svarer jeg på spørgsmål.

Skriv en kommentar